Сложиха капаци на шахтите и отстраниха ВиК аварии в ромска махала

1-img_3173Кметът Вяра Церовска и екипът й направиха незабавна проверка на улиците в пернишкия кв. „Рудничар“, където живее предимно ромско население. Бързата реакция беше провокирана сред среща на жители от квартала в кабинета на кмета. Гражданите споделиха за лошите условия, в които живеят, проблеми с аварии на ВиК и неасфалтираните улици.
„Толкова години, толкова управници се смениха и нищо не се случва досега“, споделиха гражданите. След направения оглед и разговор с хората кметът Вяра Церовска се ангажира да бъдат отстранени аварии на ВиК, които са от няколко години.
Спешно бяха поставени и капаци на шахти, откраднати преди време. Не липсваше обаче и безхаберието на някои стопани, които хвърлят боклука си, където искат. Пластмасови бутилки, найлонови торбички и най-различни вещи се разнасяха на много места. „В по-дългосрочен срок ще се търсят начини за финансиране за подобряване на улиците и канализацията. Размерът на бюджета не позволява да се правят такива планове и мащабни проекти. Ще се търсят извънбюджетни средства, за да може да се подобри животът в квартала“, сподели Вяра Церовска пред жителите на „Рудничар“ .