Пътищата в областта – проходими при зимни условия

зимни пътищаОбластният управител направи проверка на място за готовността за действие на пътнопочистващите машини. Заедно със своя заместник инж. Валентин Димитров той инспектира състоянието на автомагистрала „Струма”, в участъка- пътен възел Даскалово до разклона за гр. Радомир.
При поверката бе установено, че пътят е в добро състояние, минимална снежна покривка. Посетена бе и базата на пътнопочистващата фирма в с. Долна Диканя, като се констатира, че тя разполага с необходимите интертни материали. Към момента 4 машини обслужват трасето в участъка с. Долна Диканя – пътен възел Боснек – тунела при гр. Дупница. Обходът продължи по маршрута с. Долна Диканя – Радомир – Перник, като състоянието на пътната настилка в късния следобед е добро при зимни условия, с лека снежна покривка. Във връзка с усложнената зимна обстановка д-р Александров е изпратил писма до всички общини и отговорни институции, с което изисква постоянна и навременна информация за предприетите мерки и евентуални извънредни ситуации. По информация от Областното пътно управление основните пътни артерии в област Перник са проходими, главните улици са почистени и продължава обработката им.
Областият управител призовава гражданите от област Перник, да се движат с повишено внимание, с оглед лошите метеорологичните условия.