Усложнена пътна обстановка в Перник

зимаПътната обстановка в Перник е усложнена заради обилния снеговалеж, започнал от вчера. 40-сантиметров сняг е покрил града. 14 машини работят от 2.30 часа през нощта. Това съобщи кметът Вяра Церовска, която направи обиколка, за да провери ситуацията. „ Проходим е пътят при зимни условия в централната градска част, вътрешно-градската магистрала, кв.“Църква“ и селата, Кралев дол и Студена. Преминах и през кв „Калкас“, както и по улиците „Протожерица“ и „Стара планина“, където има големи затруднения. Там ситуацията по почистването се усложнява и от паркираните коли по улиците“, коментира Церовска. Според нея най-голяма активност са проявили жители на кв. Тева. Тя е станала свидетел как хората почистват пред блоковете си. Кметът припомни, че е желателно всички граждани и собственици на фирми и магазини да почистят площите пред сградите си. „Говорила съм с всички кметове на населени места в Общината, по-голяма част са по улиците, ринат с лопати и помагат в усложнената обстановка. Освен трите фирми, с които имаме сключен договор, са ангажирани и допълнително трактори, за да може да се помогне в населените села. Откъснат и затворен е пътят Перник-Ковачевци и пътя за село Планиница. Обиколките ще продължат през целия ден и утре“, констатира градоначалникът и посочи , че всички ще бъдат ангажирани, за да се помогне.
Засега в Община Перник няма бедстващи хора, където се е наложило е оказана помощ. От Гражданска защита са съдействали за изтеглянето на закъсал автомобил в село Черна Гора.
Общината е съдействала и за почистването на Автогарата, която е частна собственост, за да тръгнат автобусите. Оказано е съдействие и на Бърза помощ.
„Цялата техника е мобилизирана, говорила съм с фирмите „Щрабаг“, „Върбица“ и „СК-13“, които работят по кариерата в с. Студена, също да съдействат .Почистванията няма да спрат, защото се усложнява ситуацията , очакват се и по-ниски температури“, посочи още кметът.
За почистването на по- малките улици и по селата ще се реагира на по-късен етап, като се очаква гражданите да се отзоват и съдействат в тежката ситуация.