55-годишна перничанка стана жертва на измама

париЖената дала на непознати 2210 лева. Престъпното деяние е станало вчера, когато на домашният й телефон се обадил мъж и се представил за служител на полицията. Мнимият орган на реда заявил, че МВР провежда акция по залавянето на телефонни измамници и престъпници, изнудващи и заплашващи гражданите. Дал указания на жертвата, ако се обадят, да даде всички налични пари и след като ги задържат, ще й бъдат върнати. Лековерната жителка на областния град събрала 2210 лева и ги изхвърлила през прозореца. След известно време разбрала, че е измамена и подала сигнал на тел 112.
Работата по случая продължават служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник.
От полицията отново призовават гражданите, да не дават пари на непознати. Преди да предприемат каквото и да било, да се обадят на свои близки и познати и на тел. 112.

За да узнаете какви други телефонни измами стават в Перник, как да разпознаете сигналите, че се касае за измама, и какви адекватни действия да предприемете, гледайте „Нещата от живота“ от 12 януари, в което гост е Веселин Георгиев, началник сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в МВР – Перник.