„Българе“ ще гостуват и в Перник с „ОСМОТО ЧУДО“

Ансамбъл БългареАнсамбъл „БЪЛГАРЕ“ ще представи новия си спектакъл „ОСМОТО ЧУДО“ в Перник, на 16 февруари, четвъртък, от 19 часа, в театралния салон на Двореца на културата в Перник. Това е четвъртият авторски проект на ансамбъла. Христо Димитров – продуцент, сценарист, режисьор и хореограф на новия музикално-танцов фолклорен спектакъл от репертоара на именития ансамбъл отново предлага на зрителите нещо ефектно и неправено досега. „ОСМОТО ЧУДО“ е уникално пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор чрез комбинация от филм и динамичните ни народни танци и песни. Водач в това пътешествие е един верен приятел на България отпреди близо век – ирландският журналист Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос. Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство.
Спектакълът „ОСМОТО ЧУДО“ е посветен на паметта на щедрия меценат и обичан приятел Ян Чарлз Андерсон, на чиято внушителна финансова подкрепа ансамбъл „Българе“ дължи появата си на професионалната сцена и първите си три авторски спектакъла.
Билетите за „ОСМОТО ЧУДО“ на цени от 10, 12, 15 и 20 лева вече са в продажба на касата на театъра и в мрежата на „Евентим“. Новият спектакъл на „БЪЛГАРЕ“ е изключителното изживяване за родолюбци и емоционално предизвикателство за ценителите на фолклорното ни изкуство, в което перничани могат да се убедят сами. Спектакълът се осъществява под патронажа на кмета д-р Вяра Церовска и със съдействието на Община Перник.