Кучетата-спасители вече оборудвани с проследяващи устройства

куче БЧКСмелите кучета-спасители на Български червен кръст получиха нови модерни каишки с вградено проследяващо устройство. Българската IT компания Алтерко Роботикс оборудва всички 23 самоотвержени кучета със своя най-нов продукт – GPS/GSM тракера MyKi Pet. Устройството работи със SIM карта, като специално за случая всички 23 карти бяха предоставени безвъзмездно от един от мобилните оператори у нас. MyKi Pet разполага със собствена каишка, но може да бъде сложено и на всяка друга, и ще повиши не само сигурността на кучетата-спасители, но и на спасителните акции, провеждани ежемесечно от спасителните служби на БЧК. Дарението бе направено на специално събитие, организирано от Планинската спасителна служба, което се състоя на база „Алеко“ на Витоша. По време на събитието се проведе и демонстрация на планинска спасителна акция с кучета пред медиите.  Устройството е много леко, може да се прикачи към всяка каишка и благодарение на него водачът на кучето ще може да следи неговото местоположение в реално време на мобилния си телефон. Така водачът ще е винаги спокоен за безопасността на кучето. Алтерко Роботикс също организира специално обучение за екипите на спасителните служби на БЧК за работа с тракера MyKi Pet и използване на всичките му екстри. На базата на получената обратна връзка Алтерко Роботикс ще подобри още повече продукта и услугата в полза на всички настоящи и бъдещи потребители.

МyKi Pet е първият български тракер за животни и един от най-леките, налични на световните пазари в момента – само 28 грама. С практичния си дизайн и размери (45х37х17 мм) и своята влаго- и прахоустойчивост той е подходящ както за домашни любимци, така и за специализирани кучета спасители и водачи. Устройството работи със SIM карта и с тройна локализация – GPS, LBS и Wi-Fi, като е и един от малкото тракери на световния пазар с локализация на закрито. Благодарение на MyKi Pet собственикът на домашния любимец наблюдава местонахождението му по всяко време директно на смартфона си през безплатно мобилно приложение.

Както при MyKi Watch – детският часовник на компанията, така и при MyKi Pet може да бъдат задавани зони на сигурност: „Домашна“ и „Разходка“, в мобилното приложение. Ако домашният любимец напусне тези безопасни локации, то стопанинът му веднага ще получи нотификация на телефона си.

Като допълнение, MyKi Pet има уникална функция, която е вградена в устройството. Това е възможността да научите животното си да изпълнява команди чрез натискане на бутони в приложението, възпроизвеждащи 4 различни звука. Независимо къде се намира то, вие можете да му подадете звукова команда и то да дойде при вас, без да го викате или да му подсвирквате. За улеснение в приложението и на страницата www.MyKi.pet има качен видео урок как да научите на това вашия любимец.

MyKi Pet има и изключително мощна батерия. С едно зареждане тя издържа до 5 дни. Накратко: с MyKi Pet вашето животно ще е винаги „под око“.