Пак измама по схемата за полицейска акция, заловиха един от извършителите

тел.измамиРадомирски криминалисти задържаха телефонен измамник. След непрекъсната работа и проведени множество издирвателни и процесуално-следствени действия е установен 55-годишен мъж от София, измамил възрастна жена от Радомир. Той е задържан на 31 януари в столицата и ще бъде привлечен като обвиняем за това, че на 27 януари принудил 75-годишна радомирка да хвърли около 15 грама златни накити през прозореца си. Отново била използвана схемата с провеждаща се полицейска акция по задържането на телефонни измамници, на която пенсионерката се хванала.
При претърсване на жилище в София, ползвано от 55-годишния мъж, е намерено и иззето цялото злато на лековерната жена. Измамникът е задържан за 24 часа с полицейска мярка, а работата продължава съвместно с Районната прокуратура в Радомир. Срещу 55-годишния мъж са водени разследвания за кражби и грабеж.
Вчера вечерта обаче по същата схема е регистрирана поредната измама – на домашния телефон на 47-годишна перничанка се обадил мъж, представил за комисар от МВР. Разговаряйки дълго с жертвата, опитните престъпници получили много информация за нея, включително и за банковите й сметки и парите, с които разполага. Казали й да вземе такси и да се срещнат пред столичен МОЛ, където да им даде определена сума пари. Лековерната жена тръгнала с такси към София, стигнала до МОЛ-а и изтеглила голяма сума в евро, като през цялото време мнимите служители на реда я държали на мобилния й телефон, чиито номер тя сама им дала. В последния момент се усетила, че става жертва на измама, и оставила в кошче за боклук само 150 лева. От полицията отново напомнят на перничани, да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари. В дейността си МВР и другите институции в България никога не искат пари на ръка за каквато и да било дейност. При такива позвънявания, хората първо да се свържат със свои близки и познати и да потърсят съдействие през телефон 112.