Зов за помощ и надежда за малкия Жоро и неговото семейство

ЖороГеорги Валентинов страда от тумор в мозъка и единствената надежда, която дават на родителите му, е в клиника в Турция. Семейството вече е там, но сумите са непосилни. Ние, група близки, приятели, а и странични хора, се включваме да помогнем с каквото можем. Направете го и вие! Перничани винаги са били хора с големи сърца!
Публикуваме разказа на Биляна Борисова, близка на семейството:
Трудно е,когато трябва да пиша за нещо, от което ме боли. Тежко е да усещаш как приятел страда.С Рени сме приятелки над 19 години. Никога не сме си казали лоша дума. Тя е от онези хора, които са с усмивка на лицето и винаги готови да помогнат. Когато през 2015г ме диагностицираха и й казах тя плака, много. Така ме прегърна , че още помня. Не веднъж по никое време съм й звъняла, за всичко… оставяше болни дечицата си при майка й и идваше да ме кара и прибира от химиотерапии.
Има прекрасно семейство, любящ съпруг. Две лъчезарни дечица, които обичам с цялото ми сърце.
В средата на януари Рени започна да търси очен лекар защото Жожи имал проблеми със зрението. Колко дечица носят очила.. намери специалисти, обиколи клиники и болници. Не намираха къде е проблема. В последният януарски ден ми писа,че отиват на скенер за да разберат какво се случва с детето им. Ранният следобяд получих смс-“ тумор“ . ….. плаках с часове, седмица по-късно не мога да спя , да се храня . Моля се ..Нека Бог бъде милостив и запази Жожи. Всички за това се молим.
Вчера пристигнаха в Турция и веднага му бяха назначени изследвания. Все още няма поставена диагноза. На снекера и ямр е показало наличие на два тумора-единият е в 4 – ти стадий а по-малкият е във 2 – ри.
Моля, нека се спрат спекулациите и „диагнозите“, които някакви хора споделят из социалната мрежа.
Моля ви, нека се обединим и да съберем сума за лечението на Жорко!
Назначена е лъчетерапия ,която ще бъде с продължителност 60 дни и ще струва 20 000 лв. За ден престой в болницата и назначено ямр, и изследвания, струва на семейството 6208 турски лири.
На ден цена за престой в хотела им е 60 евро.Последващата химиотерапия ще бъде на стойност 100000 евро.
Българите сме силен народ. Нека се обединим и да помогнем на малкият Жожи да живее. Да се смее, да играе пак с приятелчетата си, да ходи на училище . Да бъде на състезания. Знаете ли какво чудно, слънчево детенце е!
След броени дни ще стане на 12 години. Да сътворим чудо, моля ви!
Моля ви като майка, като приятел! Никоя майка не трябва да надживее детето си.
БАНКОВА СМЕТКА:
IBAN:BG98FINV91501316905961
BIC FINFBGSF
Георги Георгиев Валентинов
Бъдете здрави.