Проверяват как върви ремонтът на подлеза при жп спирка „Даскалово“

IMG_4458Започна оформянето на проходите от южната и северната страна на подлеза при жп. сп. „Даскалово“.  Обектът е в замразено състояние повече от 35 години. След изграждането на вътрешно – градската магистрала строителите оставили само носещи панели и го затрупали. До този момент никой от управляващите не съумя да осъществи този проект.
Това е първият етап от ремонта на подлеза, който е включен в поименния списък за 2017 година и за него са предвидени 210 982 лв. От тях 169 600 лв. ще бъдат получени от държавата, а останалите ще дойдат от собствени приходи на Общината.
С тези средства се предвижда подлезът да бъде отворен в тази му част, която се намира под т. нар. извънградска магистрала. Ще бъдат изградени проходи от южната и северната страна, стъпала, рампи, подпорни стени, облицовка, осветление и ще се направи отводняване на обекта. Тази част от подлеза, която се намира под жп- линията, ще бъде изградена по време на  ремонта на трасето между София и Радомир, което предстои по европейски проект, спечелен от Агенция „Железопътна инфраструктура“. Участъкът е много рисков за пешеходци и нуждата от подлез при жп. спирка „Даскалово“ е повече от належаща, припомни при инспектирането на ремонтните дейности кметът на Община Перник Вяра Церовска, която бе на обекта заедно със своя заместник инж. Владислав Караилиев. Ежедневно в района пресичат стотици хора, сред тях има и много ученици.