„Женитба“ в Перник на 21 март

1Постановката „Женитба“ ще се играе на сцената на Общинския драматичен театър в Перник на 21 март от 19.00 часа. Историята за жениха Иван Кузмич, който иска да вземе Агафя Тихоновна за жена, а тя от своя страна се колебае между неколцина други кандидати, е вечна класика. Тази смешна история, (а тя наистина е толкова смешна, както само гениалният Гогол може да я разкаже), искрено ще ви забавлява със заплетените перипетии около една толкова трудна работа, каквато е женитбата: сватовницата шета и събира кандидати, докарва ги до шестима… бъдещата булка се срамува и се колебае кого да избере… кандидатите си съперничат. Важна роля в цялата суетня е отредена на енергичния и хитър Кочкаръов, нещастно женен човек, който много иска да задоми приятеля си.
Между Подкалъосин и Агафя нещата като че ли се нареждат, обаче… Омаломощаващият и пречистващ смях продължава до края и зрителят лесно може да пропусне най-важното: всъщност „Женитба “ на Гогол е една сериозна пиеса, която разказва за неосъществените мечти на хората.

Гостува ДТ – Плевен

Автор: Н.В.Гогол
Режисьор: Николай Урумов
Сценография и костюми: Кирил Наумов
Музикална картина: Иван Стоянов
Участват: Николай Урумов, Камелия Хатиб, Мариета Калъпова, Нина Илиева, Сергей Константинов, Генадий Николов, Мариян Стефанов, Петьо Кръстев, Анелия Стойнова, Киро Крачунов