Инциденти с автомобили през почивните дни

полицияДве бързи производства за шофиране след употреба на алкохол и без книжка са започнати в Перник и Радомир. Вчера, около 19, 00 ч. бил подаден сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие в пернишкото с. Драгичево. Леката катастрофа била между леки автомобили „Сеат“ и „Мерцедес“. При изпробване на водачите за употреба на алкохол се оказало, че 34-годишният И.Б. от пернишкото с. Кладница, шофьор на сеата управлява с 2, 45 промила алкохол в кръвта. Взета му е кръвна проба и е задържан за 24 часа с полицейска заповед.
На 11 март, в радомирското с. Стефаново бил проверен „Форд Фокус“, управляван от 24-годишния М.М. от селото. Органите на реда установили, че младежът управлява колата в едногодишният срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление.
Работата по документиране на случая продължава.

Перничанин застава пред Темида за шофиране на автомобил в нетрезво състояние.
На 06 март тази година, на ул. „Струма“ в областния град бил проверен лек автомобил „Опел Астра“, шофиран от 55-годишния П.Р. от областния град. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 2, 20 промила. Анализът на кръвната му проба показал 2, 85 промила. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.