Административният съд отваря врати на 21 април 2017 година

пано съдНа 21.04.2017 година от 10.00 ч. до 16.00 ч. в Административен съд – Перник ще се проведе „Ден на отворените врати”.
В събитието могат да вземат участие ученици, студенти, граждани, представители на бизнеса и държавата, които проявяват интерес към организацията и работата на съда. За посетителите е организирана информационна обиколка на службите на Административен съд – Перник, в която ще имат възможност да разгледат сградата на съда и да се запознаят с работата на администрацията.
От 10.00 ч. и от 11.00 ч. в Зала №10 ще се проведе беседа с ученици от 4-и клас и 7-и клас за създаването на Българската Конституция и функциите на съдебната власт.
В 12.00 ч. председателят на Административен съд – Перник ще награди победителите в конкурса за есе на тема “Защо е важно съдебната власт да бъде независима?“ за ученици от 8-и до 12-и клас на средните училища в област Перник.
13.30 ч. е началният час на инициативата „Председател на Административен съд – Перник за един ден“, в рамките на която млади хора от средните училища на град Перник ще имат възможност да участват в случайното разпределение на административни дела, както и да се запознаят с ежедневния доклад на един административен съдия.