Виртуална разходка на Крепостта Кракра и Минния музей

КрепосттаВсеки желаещ да види древната история на Перник от друг ъгъл и да надникне в най-интересните кътчета на крепостта „Кракра“ и на Музея на минното дело може да го направи с виртуална разходка.
Това може да се види в 360-градусова платформа, съчетаваща въздушни панорами от дрон с интериорни и екстериорни заснемания на културно –историческите обекти. Уникалните видеа , са качени на сайта на Община Перник в секция VR /виртуална реалност/.
Те ни връща с 1000 години назад и всеки ще може да „участва“ в историческата битка на Кракра Пернишки. Интерактивният гид ще ни разходи и в галериите на единствения на Балканите подземен минен музей, разположен в две галерии на първия подземен рудник, който е работил от 1891 до 1966г.
Идеята за пресъздаването на историческите обекти чрез виртуална реалност е на кмета на Община Перник Вяра Церовска и нейния екип . Това е сравнително нова практика с информативна цел, която предлага интересен исторически поглед върху града във вида, в който е бил при изграждането му и позволява подробно запознаване с историята на съответния обект.

Вижте уникалните видеа:
<iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/gnFyA-tm-Rc“ frameborder=“0″ allowfullscreen></iframe>
<iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/0Uu7HnY0cno“ frameborder=“0″ allowfullscreen></iframe>