Пет месеца „лишаване от свобода“ за шофиране с 1,70 промила алкохол в кръвта

пано съдРайонната прокуратура – Перник постигна споразумение със защитата на подсъдимия С.Р. за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.
Той се призна за виновен в това, че на 22.03.2017 г. в гр. Перник, по ул. „Младен Стоянов“, управлявал лек автомобил „Форд Мондео” с концентрация на алкохол в кръвта си 1,70 на хиляда промила, установено по надлежния ред.
Съдът одобри сключеното споразумение, с което С.Р. се е съгласил да изтърпи ефективното наказание от пет месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.
През изминалата седмица Районна прокуратура – Перник сключи и други две споразумения с подсъдими за престъпления по транспорта, които също бяха одобрени от съда. Наложените наказания са от четири месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и лишаване от право да управляват МПС за периоди от шест до дванадесет месеца.
Съдът призна за виновен Г.В., който неколкократно бил наказван за допуснати от него нарушения на правилата по пътищата. Районната прокуратура в Перник го изправи на подсъдимата скамейка, след като внесе обвинителен акт за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта 4,03 промила. Наложеното на Г.В. наказание е „лишаване от свобода“ за една година и два месеца с изпитателен тригодишен срок, глоба в размер на 500 лв. и лишаване от право да управлява МПС за една година и шест месеца.