Осъдиха жена, причина смърт при катастрофа

Сграда Районна прокуратура ПерникОкръжна прокуратура – Перник е привела в изпълнение присъда по делегация, с която подсъдимата Елизабета И. е призната за виновна за извършено от нея пътно-транспортно произшествие, в резултат на което е загинала жена.
На 19.11.2015 г., около 08:55ч., в гр. София, осъдената И. управлявала лек автомобил марка „Ауди А8“ с превишена скорост – 77 км/ч., при максимално разрешена от 50 км/ч. Нарушавайки правилата за движение и губейки контрол върху колата си, тя предизвикала пътно-транспортно произшествие с друго МПС, спряло на червен светофар.
Вследствие на сблъсъка, колата отскочила напред, блъснала намиращият се отпред спрял друг автомобил, което причинило смъртта на пътуващата в него на предна дясна седалка Димка Д. В хода на разследването е било установено, че управлявалата „Ауди“ жена извършила деянието след употреба на наркотични вещества и нямала необходимата правоспособност за шофиране – не й е издавано свидетелство за управление на моторно превозно средство.
Наложеното на Елизабета И. наказание е четири години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим за изтърпяване.