Внесоха в съда дела за престъпления по транспорта

Сграда Районна прокуратура ПерникРайонна прокуратура – Перник предаде на съд М.А. по обвинение за управление на моторно превозно средство под влияние на наркотични вещества – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.
На 15.06.2017 г., в гр. Перник, обвиняемият шофирал автомобил „Фолксваген Голф“ след употреба на ТНС – тетрахидроканабинол, което било установено по надлежния ред с дрегер.

Още три лица са изправени на подсъдимата скамейка по обвинителни актове на РП – Перник за престъпления по транспорта.
На 22.06.2017 г. М.Л. управлявал мотопед „Ямаха“, който не бил регистриран по надлежния ред. За същото престъпление е обвинен и К.Й., който на 01.07.2017 г. шофирал лек автомобил „БМВ“. Към наказателна отговорност е привлечен и С.Л., поставил на лек автомобил табела с регистрационен номер, издадена за друго МПС.

По споразумение с Районна прокуратура – Перник на Д.А. е наложено наказание от три месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.
На 10.07.2017 г., в гр. Перник, подсъдимият управлявал „Мерцедес“ с концентрация на алкохол в кръвта – 1.24 промила. Той е лишен и от право да управлява МПС за срок от шест месеца.