„Части от цялото“ в Галерия „Кракра“

изложбаХудожникът Цветелина Стефанова откри самостоятелна изложба в Перник. Подредена е в галерия „Кракра” с мото „ЧАСТИ ОТ ЦЯЛОТО 2”, сборна е и съчетава творби от следните тематични изложби: „Посоки”, „Пластове”, „Отпечатъци”,„Истории”, както и няколко платна по поезията на Пабло Неруда.
„Посоки”: Живопис, вдъхновена от древността, но с идея за съвременно, модерно излъчване – 2004 г./галерия“Ракурси“, София.
„Пластове”: Платната са правени по време на тримесечна стипендия в Страсбург и са наситени с писменост, керамика, пластика и символи – 2005 г.
„Отпечатъци”: Самостоятелна изложба в галерия “ Ракурси“/София – изложбата изследва допира на материалния свят върху платното – 2006 г..
„Истории”: Самостоятелна изложба в „Le Petit Salon“/София – истории с морета и човеци, любови и предателство, гняв и изкушение вътре в нас – 2013 г.
По П. Неруда: Невероятна поезия за любов, люшкана от любов до скръб и обратно……и как би изглеждал този многопластов разказ на платно.

Цветелина Стефанова е родена през 1978 г. в Габрово.
Завършва начално училище за изкуства в Габрово, художествена гимназия в Казанлък и през 2002 г. – живопис във Великотърновския университет.

Има самостоятелни изложби в Стара Загора и Трявна и участия в общи изложби в София, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Плевен и Перник.

Отличена е с награда за живопис за 2001 г. на Университета във Велико Търново и наградата на “Lion’s Club” – Австрия на ХVI-то Биенале на хумора и сатирата в Габрово – 2003 г.

През 2004 г. – След силния старт на първата й самостоятелна изложба „Посоки” в галерия „Ракурси”, за Цветелина последват изяви в Швейцария, Австрия и Франция
През 2005 г. участва в Балканското квадринале на живописта в Стара Загора; през м. април участва в изложбата “България в женски род” в Ню Шател, Швейцария; м. май – участие в ХVII Биенале на хумора и сатирата в изкуството – Габрово; юни – октомври – стипендиант на Асоциацията за модерно изкуство /CEAAC/ в Страсбург, Франция.
През 2006 г. – самостоятелна изложба „Отпечатъци” в галерия „Ракурси”.
През 2016 г. – участва в Международния пленер „Арт студио Рударци 2016”.