Картини от фонда на ХГ“Любен Гайдаров“ представени в ОДК

Изложба в ОДК„Зимни пейзажи“ красят галерията на ЦПЛР – Обединен детски комплекс. Експозицията е първата от инициативата “Да доведем изкуството при децата“, която отвори врати днес . Изложените произведения са на класически автори и са от фонда на художествената галерия „Любен Гайдаров“.
„Не за първи път съм тук и всяка инициатива е все по -хубава. „Четири сезона“ – една страхотна тема и вие, мили деца, ще имате щастието и възможността да се учите от нашите художници, които ще ви покажат тайните на изкуството . Ще ви покажат и Перник по един неповторим начин, а заедно ще можете да израснете като истински майстори на четката“, с тези думи откри уникалната изложба кметът на Община Перник Вяра Церовска, която беше придружена от народния представител д-р Александър Александров, зам.-кметовете Севделина Ковачева и Владислав Караилиев и кмета на кв. „Изток“ Емил Костадинов.
„Всички сме се събрали , обединени в идеята, да показваме истински красивото и ценното, сътворено от най-добрите български художници. Силно се надявам, че ще успеем в това начинание, защото мисията ни е заради всички“, сподели директорът на Центъра Таня Китанова, която беше подкрепена и от директора на галериите Елена Темелкова за доброто сътрудничество между двете институции.

„Част от нашия фонд на художествената галерия е тук между децата , една картина сама по себе си не живее, когато няма кой да я гледа , кой да я харесва, кой да я оцени и кой да я пожелае да я притежава. Затова е много ценно , че тези картини са тук, където могат да се видят от младите таланти“, коментира Елена Темелкова.
В рамките на експозицията беше представен и специален пърформанс от творческите съставите в Обединения детски комплекс.