Обстановката продължава да бъде усложнена заради снега

снежен пътСнеговалежите на територията на област Перник продължават.
Пътната инфраструктура продължава да бъда проходима при тежки зимни условия. От Областно пътно управление Перник ОПУ, съобщиха за премахната забрана за движение на тежкотоварни автомобили по автомагистрала „Люлин”, което важеше през цялата нощ. Водачите на големите превозни средства оказаха съдействие и удължиха времетраенето на своите курсове, съобразявайки се с ограничението.
Няма затворени пътища. Пътят Перник-София през Владая е обработен на територията и на двете области. Снегопочистващите машини са на терен и в готовност за работа.
Движението по направление София-Благоевград също е свободно и без забрани. По данни на ОПУ – Перник основните пътни направления са почистени и обработени. Проходими са при тежки зимни условия. На територията на цялата област се извършват постоянни действия по почистването на пътищата и осигуряването на нормално движение за зимния период.
Пътят Перник-Брезник, в участъка между селата Мещица и Вискяр е обработван през цялата нощ, заради силни навявания. В момента е проходим при тежки зимни условия. Предстои през деня пътното платно да бъде разширено, за да бъде осигурено по-лесното и безпрепятствено преминаване на МПС-та в участъка. Пътят Брезник-Трън е обработен. Дежурните екипи продължават работа по почистването на третокласните пътища, свързващи множеството села в пограничната община.
Няма постъпили сигнали от кметове на населени места за проблемни участъци, бедстващи хора и аварирали автомобили. По данни на ЧЕЗ и „ВиК” ООД – Перник не е сигнализирано и за прекъсване на електрозахранване и водоснабдяване в областта.