Монтират видеонаблюдение в Перник и в две села от общината

КамераОбщинският съвет в Перник даде съгласието си за монтиране на система за видеонаблюдение на кръстовища , пешеходни пътеки и сгради общинска собственост. Решението беше взето след внесена докладна на кмета Вяра Церовска във връзка с предстоящо подписване на договор за предоставяне на техническо решение между „Мобилтел“ ЕАД и „Стомана индъстри“ АД , както и за подписване на споразумение между страните и Община Перник , след изтичане срока на действието му изградената система да бъде прехвърлена в собственост на Общината.
Изграждането на системата за видеонаблюдение е предварително съгласувана с ОД на МВР Перник.
„Съвременните съоръжения ще разпознават лица и номера на коли. Новата система ще даде реален резултат в борбата с криминалния контингент и вандалщината, както и с нарушенията по пътищата и улиците на населените места“, коментира кметът Вяра Церовска .
Камерите ще бъдат монтирани на кръстовището на ул. „Струма“ и ул. „Кракра“, Двореца на културата, пешеходната пътека на ул. „Търговска“, площад „Кракра“, пътен възел Даскалово, с Дивотино и още на кръстовищата кв. „Калкас и кв. „Куциян“, ул. „Юрий Гагарин“ и „Младен Стоянов“, кв. Тева, ул. „Юрий Гагарин и ул. „Република“. Видеонаблюдение ще има още в село Големо Бучино, на пътя за Радомир, отклонение Кристал, Охранителна полиция и РПУ Перник.