Съдят перничани за цигари без бандерол

пано съдПод ръководството на Районна прокуратура – Перник се води досъдебно производство за незаконно държане на голямо количество акцизни стоки. Вчера, 14.03.2018 г., по искане на Районна прокуратура – Перник, съдът е наложил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 30-годишен мъж за държане на акцизни стоки без бандерол. Прокуратурата е привлякла Б.Й. в качеството на обвиняем за това, че на 09.03.2018 г., в местност между открит рудник „Бела вода“ и с. Богданов дол, обл. Перник, в багажно отделение на управлявания от него лек автомобил държал 1 500 кутии цигари без български акцизен бандерол. В хода на досъдебното производство са претърсени автомобили, постройка в имот, както и обитавана от задържания къща в с. Ярджиловци.

Лицето е осъждано за престъпление по чл. 234, ал.1. предл. 2-ро от НК, като въпреки настъпилата реабилитация, настоящото деяние е извършено повторно.

Към момента срещу Б.Й има още едно неприключено съдебно производство, по което той е подсъдим за незаконно държане на акцизни стоки без бандерол.