Музика, лирика и любов в третото издание на „Тетрадката“

тетрадката„Думите ми в Дните за обичане”- така вероятно ще звучи лиричният дует Симеон Аспарухов- Ива Спиридонова, които гостуват в „Тетрадката” на пернишката библиотека на 11-ти май от 17,30 часа. Симеон и Ива ще представят дебютните си поетични книги- „Дни за обичане” и „Думите ми”, а поезията им ще допълват изпълненията на младия китарист Марчело Ангелов.

Поетичната вечер обещава много приятни емоции и искрен разговор, който ще заинтригува не само четящите, но и пишещите перничани, тъй като Ива и Симеон са и издатели.

В началото на тази година те направиха най-новото издателство- ”Библиотека България ”.

Ето какво споделят двамата за новото си начинание:

„Библиотека България” е най-новото българско издателство с фокус върху съвременната българска литература и насоченост изцяло по посока автор и книга и тяхното адекватно представяне и налагане в литературното пространство. Ние се стремим да предлагаме пълен набор от услуги – от предварителен прочит, редакция и печат, до представяне и популяризиране на всяка следваща книга, носеща логото на издателството. Основната идея, от която се ръководим в проектите си, е да предложим на всеки автор възможност за един напълно завършен процес, с необходимата грижа за книгата като такава и за авторовия имидж като неделима част от нея. Вниманието, което проявяваме още в избора на автор, съвместната работа във всички процеси по и след създаването на книжното тяло, са в основата на нашата идеология, като една от целите ни е да привлечем активност от страна на българските общини, в частност библиотеки и читалища и по този начин да създадем общност от пишещи и четящи съвременна българска литература хора в различни населени места из цялата страна”- казват Ива и Симеон.